Alles wat je wilt weten over Instagram

Het is één van de meest populaire social media kanalen op dit moment, Instagram. En dat is niet geheel onterecht want het is de plek om al jouw foto’s online te delen én inspiratie op te doen voor foto’s en berichten van andere gebruikers. Op Instagram vind je alle soorten gebruikers: fotografen, professionals, marketeers, normale gebruikers, eigenaren van bedrijven en ook gewoon jouw familieleden kun je op dit social media platform vinden.

Instagram is een onderdeel van Facebook, maar wanneer je het platform bekijkt heb je niet het idee dat dit onderdeel is van het één na grootste social media platform. Instagram heeft namelijk een eigen platform, huisstijl én app. Een ander gegeven is dat Instagram beter werkt in de app dan op een desktop. Bij Facebook is dit juist andersom. Facebook is eerst gemaakt voor desktop en heeft daarna pas een app gekregen.

Geld verdienen met Instagram

Omdat Instagram tegenwoordig zo populair is, kiezen veel gebruikers en bedrijven ervoor om Instagram te uitbesteden. Omdat het onderhouden van een goed Instagram profiel bijna een dagtaak is, is dit dan ook niet zo gek. Wanneer je dus weinig tijd hebt is Instagram uitbesteden iets voor jou. Zelf alle grote influencers kunnen tegenwoordig niet meer om Instagram uitbesteden heen. Zo hebben ze mannetje voor het maken van hun foto’s, het editen van hun video’s en managers om projecten en opdrachten binnen te halen. Het grootste gedeelte wordt voor hen gedaan omdat ze het tegenwoordig zo druk hebben met alle samenwerkingen die ze aangaan met merken.

Met Instagram is het dus zeker mogelijk om je brood te verdienen. Wat wel belangrijk is is dat je je onderscheid van andere Instagram gebruikers. Wat maakt dat zij jou willen volgen en niet iemand anders? Zorg dat je hier goed in investeert en wanneer je een beetje mazzel hebt kun je van jouw Instagramaccount je werk maken.