refurbished laptop

Nieuwe laptop nodig? Ga voor een refurbished!

Anno 2021 kunnen veel mensen simpelweg niet meer zonder een eigen computer in huis. Sommige mensen geven hierbij de voorkeur aan een desktop, maar de meesten gaan inmiddels toch wel voor het comfort van een flexibel inzetbare laptop. Wanneer je een nieuwe laptop zoekt zul je merken dat het aanbod hierin enorm is. Wil je evenwel een laptop van goede kwaliteit, en eentje die zeker een jaar of vijf mee kan, dan zul je erop moeten rekenen dat je hier al snel vijfhonderd à duizend euro voor kwijt bent. Laptops met extra kwaliteiten gaan daar zelfs nog ver overheen. Het mag duidelijk zijn: een nieuwe laptop aanschaffen is een kostbare aangelegenheid waarop je maar beter voorbereid zijn. Wat echter een meer dan uitstekend alternatief is, is het kopen van een refurbished laptop. Hierbij gaat het om een laptop die doorgaans enkele jaren is gebruikt op een kantoor en daarna door een computerdeskundige is klaargemaakt voor nog een aantal jaren gebruik door een consument. Lees hieronder waarom dit een goede keuze is.

refurbished laptop

De voordelen van het kopen van refurbished laptop op een rij

Vergeleken bij het kopen van een geheel nieuwe laptop heeft een refurbished laptop deze voordelen:

  • Je aanschafkosten liggen honderden euro’s lager
  • Het is beter voor het milieu, want er hoeft geen nieuw apparaat te worden geproduceerd. Er hoeven dan ook geen nieuwe grondstoffen te worden gewonnen.
  • Van een refurbished laptop weet je zeker dat deze nauwkeurig is geïnspecteerd en goed is bevonden.
  • Een dergelijke laptop is gelijk na aanschaf te gebruiken, want na de inspectie zijn basisprogramma’s alvast geïnstalleerd. 

Geef een reactie